Recordaantal ‘inburgeraars’ vormen eigen voetbalploeg

MECHELEN - Het Integratieproject ‘Samen Inburgeren’ heeft tijdens een geslaagde vijfde lustrumeditie met 58 duo’s het grootste aantal deelnemers geboekt. Het inburgerstraject leidt ook tot de oprichting van een voetbalteam.
 
‘Samen Inburgeren’ is een project waarbij in Mechelen Nederlandstalige ‘coaches’ en anderstalige ‘inburgeraars’ aan elkaar worden gekoppeld op basis van gemeenschappelijke interesses. Gedurende zes maanden gaan de duo’s minimaal tweemaal per maand samen op stap in de stad en wisselen zij onderling cultuur en informatie uit.
 
De medewerkers aan dit project blikken terug op een zeer geslaagde lustrumeditie. “Bij de start in 2012 werden er 27 duo’s gevormd. Ditmaal van oktober tot maart namen 58 duo’s het initiatief om te ‘inburgeren’, een recordaantal tot nu toe”, zegt schepen van Diversiteit en Integratie, Marc Hendrickx (N-VA).
 
Het verwerven van kennis van de Nederlandse taal vormt hierbij een heel belangrijk aspect. Als op en top Vlaamse stad zet Mechelen daar al vijf jaar stevig op in. De inburgeraars die het traject het afgelopen half jaar met succes hebben afgerond, ontvingen zaterdag in de Keldermanszaal in het stadhuis ieder een attest uit handen van schepen Hendrickx.
 
Inburgeringscoaches die zich al minstens drie jaar hiervoor engageren, ontvingen Mechelenbons. Het ‘Samen Inburgeren’ leidde overigens tot de oprichting van een voetbalteam van inburgeraars dat binnenkort gaat deelnemen aan de ‘Solidarity Cup’ in Mechelen.
 
Bron: Gazet van Antwepren