Samen Inburgeren Diest

Samen Inburgeren!

·         Elkaar leren kennen

·         Leuke dingen doen

·         Samen praten

Samen Inburgeren vormt duo’s die samen leuke activiteiten doen om elkaar en onze stad beter te leren kennen. Een duo bestaat uit iemand die onze stad en het Nederlands nog niet zo goed kent, maar dat graag wil leren. En uit iemand die goed op de hoogte is van het reilen en zeilen van onze stad, en nieuwkomers wil helpen om bij ons hun weg te vinden.

Wat kan je als duo samen doen?

Tijdens een periode van een half jaar, ontmoeten jullie elkaar ongeveer één keer per twee weken. Jullie kiezen zelf wanneer en wat jullie doen. Jullie kunnen samen gaan fietsen, gaan wandelen, picknicken, koken of naar de film of een sportwedstrijd gaan. Of houden jullie meer van een museum of de bib? Of van werken in de tuin? Het moet vooral leuk zijn!

Jullie babbelen over wat jullie interesseert en over wat er allemaal in Diest gebeurt. Jullie praten Nederlands en zoeken samen antwoorden op vragen over het leven in Diest. Waar vind je de ingrediënten voor de favoriete maaltijd uit het land van herkomst? Welke leuke activiteiten hebben we in Diest? Waar kan je boeken lenen?

Wie kan deelnemen?

Iedereen kan deelnemen; jong en oud, 'oude' en 'nieuwe' inwoners. Deelname is gratis!

Hoe werkt het concreet?

Stel je kandidaat bij Elien van de dienst diversiteit. Zij geeft je extra informatie over het project 'Samen Inburgeren' en samen zoeken jullie met wie je een duo zal vormen. Dan volgt de eerste ontmoeting, en daarna kies je als duo zelf waar en wanneer jullie samenkomen. Jullie leren elkaar kennen door samen Nederlands te praten.

Contacteer

Elien Rubens:

elien.rubens.diversiteit@diest.be

Jose Gonzalez:

jose.gonzalez@diest.be

Tel. 013 777 662

Of kom eens langs:

Dienst Diversiteit, Infirmeriestraat z/n (Begijnhof) in 3290 Diest

Inschrijven kan ook in de bibliotheek: Grauwzustersstraat 10 in 3290 Diest

Een initiatief van

Dienst Diversiteit van Diest