Samen Inburgeren Boom

Samen Inburgeren Boom

Dit project liep van 2012 tot 2014. Je kan niet langer deelnemen.

Van 2012 tot 2014 liep in de gemeente Boom het project Samen Inburgeren. Een project waar inburgeraars en Bomenaren elkaar ontmoeten.

Omschrijving van het project:

Samen Inburgeren was er voor inburgeraars in Boom die al een beetje Nederlands spreken en graag met hun vragen en nieuwsgierigheid terecht kunnen bij een vrijwilliger. Samen Inburgeren was er voor alle Bomenaren die nieuwe mensen willen leren kennen, hun gemeente willen tonen en een steentje willen bijdragen aan de integratie van nieuwe inwoners.

Bij Samen Inburgeren ontmoette je elkaar gedurende tien maanden. Tijdens de ontmoetingen praatte je Nederlands en zocht je samen antwoorden op vragen over het leven in Boom. Hoe werkt de post? Waar kan je oude meubels kwijt? Hoe werkt een oudercontact op school? Welke organisaties zijn actief in onze gemeente? Welke feesten vieren Vlamingen en hoe? Vinden inburgeraars de ingrediënten voor hun favoriete maaltijd uit hun land van herkomst? Waar? …

"Ze zijn als dochters voor mij"
Lees verder over het verhaal van Hilde, Mary & Martha.

Hoe werkte 'Samen Inburgeren'?

Tijdens een ontmoetingsgesprek vroegen we naar je interesses, of je liever op stap wil gaan met een man of vrouw, …. Daarna stelden we de duo's aan elkaar voor.

Vanaf dan kozen de deelnemers zelf wanneer ze opnieuw met elkaar afspraken. Ze ontmoetten elkaar dan ongeveer tweewekelijks. Ze bepaalden samen wat ze wilden doen. Op stap in de buurt, gezellig praten bij een kopje thee of koffie, samen naar de bibliotheek, de markt, een wijkfeest, … 

Aan het einde van het traject sloten we af met een feest.

Meer informatie:

Florinela Petcu: florinela@avansaregioantwerpen.be

Partners: 
Agentschap Integratie en Inburgering, diversiteits- en integratiecentrum gemeente Boom, Vormingplus Antwerpen

Contacteer

Informatie over het project:

Florinela Petcu
florinela@avansaregioantwerpen.be

03 23 0 03 33 | 0470 10 60 79

 

 

Een initiatief van

Integratiedienst gemeente Boom, Vormingplus Volkshogeschool Regio Antwerpen