Samen Inburgeren Antwerpen - GATAM - Cultuurverkenners

Wil je Antwerpen wat beter leren kennen? Je Nederlands oefenen? Andere culturen ontmoeten? Dan is Cultuurverkenners iets voor jou!  
 

Wat is Cultuurverkenners?  

Cultuurverkenners is een buddyproject dat cultuuruitwisseling tussen een anderstalige en een Nederlandstalige vrijwilliger wil stimuleren. Het project ontstond binnen GATAM (een fusie van Werkvormm, Wela en Kopspel) en blijft groeien dankzij steun van de Stad Antwerpen. Met Cultuurverkenners maken we jaarlijks 120 duo’s die gedurende een jaar twee keer per maand afspreken om samen culturele activiteiten te doen (bv. een stadswandeling maken, een tentoonstelling of theater bezoeken…) of om gewoon een leuk gesprek te voeren. De integratie van de anderstalige, de uitbreiding van zijn sociaal netwerk en de kans om Nederlands te oefenen staan hierbij centraal. De vrijwilliger ontdekt nieuwe culturen en draagt zijn steentje bij aan een warme samenleving. 

Heb je zin om Cultuurverkenner te worden? 

Als Nederlandstalige vrijwilliger ontmoet je een gemotiveerde anderstalige die graag wil integreren in Antwerpen. Je krijgt de kans om nieuwe culturen te leren kennen. 

Als anderstalige vrijwilliger krijg je een buddy die Nederlands spreekt met jou en je zal helpen om gemakkelijker te integreren. Je leert de stad beter kennen en vergroot je sociaal netwerk.

De projectcoach zorgt voor een matching op basis van jullie gemeenschappelijke interesses, vrije tijd, leeftijd... Jullie gaan één jaar samen op cultuurreis in Antwerpen, twee keer per maand, op momenten dat jullie daar tijd voor hebben. Daarbij krijgen jullie volop ondersteuning van één van onze projectcoaches.

Cultuurverkenners biedt jullie kortingen aan voor culturele activiteiten bij verschillende organisaties. Daar bovenop kan je deelnemen aan de maandelijkse groepsactiviteiten en vormingen. 

Partners: 
Atlas, integratie en inburgering vzw

Contacteer

Voor inschrijving of meer info, aarzel niet om contact op te nemen via cultuurverkenners@werkvormm.be of te bellen naar 0471/98.26.82, dan plannen we samen een eerste kennismakingsgesprek in. 

Een initiatief van

vzw Werkvormm, die als missie heeft om kansengroepen te integreren op de arbeidsmarkt en in de samenleving.