Samen Inburgeren Turnhout - Stadsbestuur

Samen Inburgeren 2014

Op maandag 2 december om 19 uur vindt in het Stadhuis een infomoment plaats over het derde traject van Samen Inburgeren.

In Samen Inburgeren leggen coach en inburgeraar samen een weg af door samen activiteiten te doen in hun vrije tijd, twee keer per maand. Daarbij kiezen ze zelf wat ze doen.  Op die manier ontstaan bruggen tussen culturen. De inburgeraar leert onze gewoonten kennen; de coaches maken op hun beurt kennis met de cultuur van de man/vrouw die zij begeleiden.

Samen Inburgeren bestaat sinds 2012. Stad Turnhout werkt hiervoor samen met partners Vormingplus Kempen vzw en Prisma vzw. De ervaringen zijn positief. Lieve Dierckx, een coach die al twee keer deelnam, vertelt: ‘Het waren warme en hartelijke trajecten. We hebben veel van elkaar geleerd en hebben elkaar op verschillende manieren ontmoet: we maakten leuke uitstappen, praatten over onze wederzijdse gewoontes, gebruiken en geloof. Ik doe deze keer zeker weer mee!’   

Op de infoavond op 2 december zijn zowel coaches als inburgeraars welkom. U kunt zich de avond zelf inschrijven, maar dat kan ook tijdens de hele maand december. In de loop van januari wordt u uitgenodigd voor een intakegesprek, zodat de partners op zoek kunnen gaan naar de geschikte match.

U kunt zich aanmelden voor 10 januari bij Bieke van Riel, Gelijke Kansen – Diversiteit in het Stadskantoor, 014 40 96 34, diversiteit@turnhout.be

 

Partners: 
Vormingplus Kempen vzw, Agentschap Integratie en Inburgering, en Stadsregio Turnhout

Getuigenissen

Contacteer

Welzijn - diversiteit
Bieke van Riel, 014 409634, diversiteit@turnhout.be

Een initiatief van

Stad Turnhout
Campus Blairon 200
2300 Turnhout