Nekka-Nacht

Met 15 personen uit Sint-Niklaas gingen we naar de Nekka-Nacht. Op het laatste moment bleken er twee inburgeraars dan toch niet mee te gaan. De attitude van zich aan afspraken te houden en ergens op tijd te zijn is in onze Westers samenleving vanzelfsprekend, maar niet evident voor nieuwkomers. Soit, jammer voor wie niet mee kwam, maar de anderen lieten het niet aan hun hart komen. Het was meer dan de moeite waard. Aangenaam verrast door de drankjetons en het onthaal. De minister heette ons persoonlijk welkom en we legden hem uit welke methodiek we (onder andere) volgen om tot goede duo's met een effectief inburgeringseffect te komen: LETS is ons wondermiddel. Zijn speech was mooi, met het verhaal van Mustafa die we dan later op het podium zagen. En traag gesproken. Proficiat meneer de minister! Zelfs onze zwakste nieuwkomer kon hier en daar een beetje volgen wat je zei. We staan er als inburgeringscoaches niet genoeg bij stil dat we veel te snel praten voor inburgeraars. Je was een voorbeeld.

En toen was het tijd om op de plaatsen te gaan. Wow. Wat een zaal. Zowel de ogen van onze inburgeraars als van de coaches die nog nooit in het Sportpaleis geweest waren, blonken. Zoveel volk! Zoveel ruimte!

Het was een mooie avond. We hebben gelachen omdat zowel een aantal coaches als inburgeraars Willem Vermandere niet verstonden. We hebben meegezongen van lalala en djuk djuk. We klapten in onze handen om ter luidst. De taal van de muziek is universeel. Het bracht onze duo's dichter bij elkaar. We leerden elkaar los en ongedwongen beter kennen. De inburgeraars leerden ook een stukje van onze vlaamse cultuur kennen. En we leerden ook andere projecten kennen, zoals bijvoorbeeld het fietsproject in Genk.

Bedankt aan ieder die deze avond voor onze duo's mogelijk maakte!

Contacteer

sameninburgerensintniklaas@gmail.com

Patrick Pede - 0472 46 78 53

of spring op dinsdag of donderdag tussen 10 en 17 uur binnen bij de LETS coördinator in Den Durpel, Mercatorstraat 91 in Sint-Niklaas

Een initiatief van

SOLIED vzw