Klapsalon

 

De bibliotheek en het OCMW van Lebbeke sloegen in 2019 de handen in elkaar om een forum te bieden aan anderstaligen die Nederlands willen oefenen.

Het Klapsalon is een praatgroep voor anderstaligen en voor iedereen die Nederlands wil oefenen tijdens een leuke en spontane babbel over dagdagelijkse dingen.

We proberen een gezellige, positieve en vooral veilige sfeer te creëren, waarin alle deelnemrs zich vrij voelen om te spreken en contacten te leggen.

Het Klapsalon vindt plaats in de bibliotheek van Lebbeke op de eerste woensdag van de maand van 9u tot 11u en de derde donderdag van de maand van 19u tot 21u.

Een groep van sterk gemotiveerde begeleiders helpen de anderstalige Lebbekenaren om hun Nederlands te verbeteren.

Er wordt opvang voorzien voor ouders die hun kindjes meebrengen naar het Klapsalon.

 

Werking:

Bij mensen waarbij het niveau van het Nederlands lager is, wordt er gewerkt in kleinere groepjes (2 à 3 personen) en ligt de nadruk op het aanleren van Nederlandse woorden.

Deelnemers die de Nederlandse taal al wat beter beheersen, werken in grotere groepjes (4 à 5 personen). Bij hen ligt de nadruk meer op conversaties, waarbij nieuwe woorden worden aangebracht.

Contacteer

Als u wenst deel te nemen aan het project of als u meer informatie wenst te bekomen aangaande dit project, kunt u steeds contact opnemen met onderstaande medewerkers van OCMW-Lebbeke.

 

Ria Peeters

ria.peeters@lebbeke.be

052/46.91.23

 

Sofie Vermeir

sofie.vermeir@lebbeke.be

052/46.91.20

Een initiatief van

OCMW-Lebbeke

Brusselsesteenweg 47

9280 Lebbeke

052/46.91.00

 

Bibliotheek Lebbeke

Stationsstraat 19

9280 Lebbeke

052/46.83.05

 

Schepen van integratie: Mike Torck

Algemeen directeur: Luc Vermeir